w monitoringu krajowym rzek w
2002 roku
Lp |
Nazwa cechy |
|
Częstotliwość |
|
|
|
oznaczeń |
1 |
Temperatura |
0C |
1 raz w miesiącu |
2 |
Odczyn |
pH |
„ |
3 |
Przewodność |
µS/cm |
„ |
4 |
Tlen rozpuszczony |
mgO2/l |
„ |
5 |
% nasycenia tlenem |
|
„ |
6 |
BZT5 |
mg O2/l |
„ |
7 |
ChZT- Mn |
mg O2/l |
„ |
8 |
Chlorki |
mg Cl/l |
„ |
9 |
Siarczany |
mg SO4/l |
„ |
10 |
Substancje rozpuszczone |
mg/l |
„ |
11 |
Zawiesina ogólna |
mg/l |
„ |
12 |
Zasadowość |
mg/l |
1 raz w kwartale |
13 |
Wapń |
mg Ca/l |
„ |
14 |
Magnez |
mg Mg/l |
„ |
15 |
Sód |
mg Na/l |
„ |
16 |
Potas |
mg K/l |
„ |
17 |
Azot amonowy |
mg N/l |
1 raz w miesiącu |
18 |
Azot azotynowy |
mg N/l |
„ |
19 |
Azot azotanowy |
mg N/l |
„ |
20 |
Azot Kjeldahla |
mg N/l |
„ |
21 |
Azot ogólny |
mg N/l |
„ |
22 |
Fosforany |
mg PO4/l |
„ |
23 |
Fosfor ogólny |
mg P/l |
„ |
24 |
Miano Coli fek. |
ml/bakter. |
„ |
25 |
ChZT-Cr |
mg O2/l |
1 raz w kwartale |
26 |
Żelazo ogólne |
mg Fe/l |
„ |
27 |
Mangan |
mg Mn/l |
„ |
28 |
Chrom ogólny |
mg Cr/l |
„ |
29 |
Cynk |
mg Zn/l |
„ |
30 |
Kadm |
mg Cd/l |
„ |
31 |
Miedź |
mg Cu/l |
„ |
32 |
Nikiel |
mg Ni/l |
„ |
33 |
Ołów |
mg Pb/l |
„ |
34 |
Rtęć |
mg Hg/l |
„ |
35 |
Fenole |
mg/l |
„ |
36 |
Detergenty anion. |
mg/l |
„ |
37 |
Chlorofil a |
µg/l |
„ |
38 |
Saprobowość biosestonu |
|
„ |
39 |
g - HCH |
µg/l |
1 raz w roku |
40 |
DDE |
µg/l |
„ |
41 |
DDD |
µg/l |
„ |
42 |
DDT |
µg/l |
„ |
43 |
DMDT |
µg/l |
„ |
44 |
PCBS |
µg/l |
„ |
45 |
Ekstrakt eterowy |
mg/l |
„ |
46 |
Węglow. arom.
jednopierścieniowe (JWA) |
µg/l |
1 raz w kwartale |
47 |
Węglow. arom.
wielopierścieniowe (WWA) całkowite i rozpuszcz. |
µg/l |
2 razy w roku |
48 |
Węglow. aromat. WWA
całkowite i rozpuszczone: benzo(a)piren,
benzo(b)fluoranten, benzo(k)fluoranten, benzo(g,h,j))perylen, fluoranten,
indeno(1,2,3-c,d) piren |
µg/l |
” |