Tabela. 60. Zbiorcze zestawienie jakości wody w punktach sieci krajowej i regionalnej monitoringu
jakości zwykłych wód podziemnych, ujmujących użytkowe poziomy wodonośne
w województwie świętokrzykim - 2000 r
Lp. |
Poziom
wodonośny |
Ilość
punktów |
Przekroczenia
w stosunku do wymogów dla wód do picia |
Klasa jakości
wody wg PIOŚ
1995 |
||||||||||
ilość
punktów |
ilość
punktów |
|||||||||||||
pH |
Fe,
Mn |
NH4 NO2 NO3 |
metale
ciężkie, Al |
inne |
przekroczenia
łącznie |
brak
przekroczeń |
Ia,
Ib |
II |
III
|
poza
klasą |
||||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|
1 |
poziom
czwartorzędowy |
9 |
0 |
7 |
2 |
0 |
0 |
8 |
1 |
5 |
1 |
1 |
2 |
|
2 |
poziom
trzeciorzędowy |
8 |
0 |
0 |
1 |
0 |
0 |
1 |
7 |
3 |
3 |
2 |
0 |
|
3 |
poziomy
trzeciorzędowy i górnojurajski |
2 |
0 |
1 |
0 |
0 |
0 |
1 |
1 |
1 |
0 |
1 |
0 |
|
4 |
poziom górnokredowy |
20 |
0 |
4 |
3 |
1 |
0 |
5 |
15 |
10 |
3 |
7 |
0 |
|
5 |
poziom
dolnokredowy |
1 |
0 |
1 |
0 |
0 |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
0 |
0 |
|
6 |
poziom górnojurajski |
13 |
0 |
4 |
2 |
0 |
0 |
6 |
7 |
9 |
1 |
3 |
0 |
|
7 |
poziomy górnojurajski
i środkowojurajski |
3 |
0 |
0 |
1 |
0 |
0 |
1 |
2 |
2 |
0 |
1 |
0 |
|
8 |
poziom środkowojurajski |
4 |
0 |
3 |
1 |
0 |
0 |
4 |
0 |
2 |
1 |
1 |
0 |
|
9 |
poziom
dolnojurajski |
11 |
3 |
9 |
2 |
0 |
0 |
9 |
2 |
4 |
2 |
5 |
0 |
|
10 |
poziom górnotriasowy |
2 |
0 |
2 |
0 |
0 |
0 |
2 |
0 |
0 |
0 |
2 |
0 |
|
11 |
poziom środkowotriasowy |
6 |
0 |
4 |
1 |
0 |
0 |
5 |
1 |
3 |
2 |
1 |
0 |
|
12 |
poziom
dolnotriasowy |
11 |
2 |
2 |
1 |
0 |
0 |
4 |
7 |
8 |
2 |
0 |
1 |
|
13 |
poziomy
dolnotriasowy i środkowodewoński |
1 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 |
0 |
1 |
0 |
0 |
|
14 |
poziom górnopermski |
2 |
0 |
1 |
0 |
0 |
0 |
1 |
1 |
1 |
1 |
0 |
0 |
|
15 |
poziom środkowo-
i górnodewoński |
16 |
0 |
5 |
2 |
0 |
0 |
5 |
11 |
9 |
2 |
4 |
1 |
|
16 |
poziomy
dolno- i środkowodewoński |
1 |
0 |
0 |
0 |
0 |
|
0 |
1 |
1 |
0 |
0 |
0 |
|
17 |
ŁĄCZNIE |
110 |
5 |
43 |
16 |
1 |
0 |
53 |
57 |
59 |
19 |
28 |
4 |
|
|
% |
100% |
5% |
39% |
15% |
1% |
0% |
48% |
52% |
54% |
17% |
25% |
4% |