Tabela 53. Jakość wody i jej przydatność do picia i na potrzeby
gospodarcze w użytkowych poziomach wodonośnych na terenie województwa
świętokrzyskiego - 1999 r. |
|
|
Lp |
Poziom
wodonośny |
Ilość punktów |
|
|
|
Przekroczenia w stosunku do wymogów |
|
|
|
|
|
Klasa jakości wody |
|
|
dla wód do picia i na potrzeby gospodarcze |
|
|
|
wg PIOŚ 1995 |
|
|
|
|
ilość punktów |
|
|
|
|
ilość punktów |
|
pH |
Fe, Mn |
NH4, NO2 |
metale |
inne |
przekroczenia |
brak |
Ia, Ib |
II |
III |
poza |
|
|
NO3 |
ciężkie i Al |
|
łącznie |
przekroczeń |
|
|
|
klasą |
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
1 |
poziom czwartorzędowy |
10 |
2 |
8 |
3 |
1 |
|
8 |
2 |
1 |
6 |
2 |
1 |
2 |
poziom trzeciorzędowy |
8 |
|
|
1 |
|
|
1 |
7 |
3 |
3 |
2 |
|
3 |
poziomy trzeciorzędowy i
górnojurajski |
2 |
|
1 |
|
|
|
1 |
1 |
|
2 |
|
|
4 |
poziom górnokredowy |
20 |
|
3 |
5 |
|
|
7 |
13 |
9 |
5 |
6 |
|
5 |
poziom dolnokredowy |
1 |
|
1 |
|
|
|
1 |
|
1 |
|
|
|
6 |
poziom górnojurajski |
13 |
1 |
2 |
2 |
|
|
5 |
8 |
8 |
2 |
3 |
|
7 |
poziomy górnojurajski i
środkowojurajski |
3 |
3 |
|
|
1 |
|
1 |
2 |
2 |
|
1 |
|
8 |
poziom środkowojurajski |
4 |
|
3 |
1 |
|
|
4 |
|
1 |
2 |
1 |
|
9 |
poziom dolnojurajski |
11 |
5 |
9 |
2 |
|
|
9 |
2 |
4 |
2 |
5 |
|
10 |
poziom górnotriasowy |
1 |
|
1 |
|
|
|
1 |
|
|
|
1 |
|
11 |
poziom środkowotriasowy |
6 |
|
4 |
1 |
|
|
5 |
1 |
4 |
1 |
1 |
|
12 |
poziom dolnotriasowy |
11 |
4 |
1 |
1 |
|
|
6 |
5 |
6 |
4 |
1 |
|
13 |
poziomy dolnotriasowy i
środkowodewoński |
1 |
|
|
|
|
|
|
1 |
|
1 |
|
|
14 |
poziom górnopermski |
2 |
|
|
|
|
|
|
2 |
|
1 |
1 |
|
15 |
poziom środkowo- i górnodewoński |
18 |
|
5 |
2 |
|
|
7 |
11 |
9 |
3 |
6 |
|
16 |
poziomy dolno- i środkowodewoński |
1 |
|
|
|
|
|
|
1 |
1 |
|
|
|
17 |
ŁĄCZNIE |
112 |
15 |
38 |
18 |
2 |
0 |
56 |
56 |
49 |
32 |
30 |
1 |
|
% |
100% |
13% |
34% |
16% |
2% |
0% |
50% |
50% |
44% |
29% |
27% |
1% |
|
|
|
|
Uwaga: przy ocenie spełnienia wymogów dla wody do picia i na potrzeby
gospodarcze nie brano pod uwagę zbyt niskiej zawartości fluorków. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|